Theun is een veelzijdig artiest en daarnaast een aardige jongen, iets dat zelden voorkomt in het wespennest der popmuziek.


Theun Supheert werd geboren in het jaar dat The Sex Pistols een akkefietje hadden met de Engelse koningin en Boney M en Vader Abraham het Nederlandse volk teisterden met kutmuziek. Dat datzelfde Boney M een kleine 35 jaar later opduikt tijdens liveshows van Dancing Dollekamp is dan ook geheel toe te schrijven aan het slechte inschattingsvermogen van Theun.

Theun komt van Grunn’ en daar doen wij niet moeilijk over.


Theun kan heel goed en heel hoog zingen, is fan van The Bee Gees en bespeelt talloze echte instrumenten en kan daarnaast heel erg goed trommelen.

Deze laatste eigenschap komt zeer goed van pas bij Dancing Dollekamp, aangezien de rest van de leden op zijn zachts gezegd niet bepaald maatvast zijn.


Theun was actief als drummer bij Andre Manuel en de Ketterse fanfare, Ernst Jansz (ja, die van Doe Maar!) en heeft ook een eigen band; Anthony’s Putsch.


In tegenstelling tot Dancing Dollekamp is dat een zeer muzikaal gezelschap, waarin Theun optreedt als componist, zanger toetsenist en bandleider.


Anthony’s Putsch is een familieband in de beste traditie van The Osmonds, The Jackson 5 en The Kelly Family. Zijn zusjes  tekenen voor de backing vocals. Vader Supheert draagt bij op accordeon en Bert Dollekamp, naar men zegt Theun’s biologische opa, doet iets met piano.

Maar het resultaat mag er wezen: prachtige melodieuze muziek die in eerste instantie lichtvoetig aandoet maar vele lagen bevat. Intelligent ook. Vergelijkingen met werk van Sting en Steely Dan zijn reeds getrokken.


Dit in tegenstelling natuurlijk tot de eendimensionale en ietwat domme klanken van Dancing Dollekamp.

Anthony’s Putsch bracht onlangs een keigoed ontvangen debuutplaat uit, deed radiosessies voor 3FM en Radio 2 en speelde tijdens de Drie Dol Dwaze Dagen de Groningse Bijenkorf plat.

 

Theun Dollekamp

Home.html