Internationaal bekend als scratcher van Urban Dance Squad.

Arjen de Vreede bracht een deel van zijn jeugd door in Suriname, maakte  kennis met muziekstijlen als merengue, kaseko, soca en salsa. Deze invloeden zijn duidelijk hoorbaar op Bobbejaanland, het derde album van Dancing Dollekamp.


Arjen speelde aanvankelijk gitaar in punkbands maar ontdekte al snel de oneindige mogelijkheden van den draaitafel. DJ DNA was er snel bij en wordt gezien als één van Neerlands pioniers op het gebied van hiphop, house en techno. Maar dat geeft niet.


Arjen was één van de schuldigen achter The Urban Dance Squad (UDS) en als zodanig medeverantwoordelijk voor het succes van bands als Rage Against The Machine.  Deze zaak loopt nog voor het Haags Tribunaal.


Na de UDS duikt hij op als lid van het POW Ensemble, de Tilburgse avant-garde jazzband Palinckx, de Utrechtse psychedelische punkband El Zombie, het Beukorkest, Stuurbaard Bakkebaard en is DJ DNA actief als dj en producer (o.a. De Stofzuiger van de Jeugd van Tegenwoordig)


In 2009 kruist Henk Jan Dollekamp zijn pad wanneer DNA fungeert als producer van Fuck It Rock It van de Nederlandse garagepunk-formatie de Stilettos. DNA kan helaas niet voorkomen dat deze plaat ook daadwerkelijk uitkomt.


Na al deze voor normale mensen natuurlijk veel te ingewikkelde muziek, besluit DNA dat het tijd wordt voor global domination en brengt in september 2012 zijn eerste solo-album The Sum of the Sound  uit.

Deze plaat, met gastbijdragen van o.a. Kurtis Blow, Tjeerd Bomhof, Torre Florim en Janne Schra is bijkans briljant en Arjen krijgt eindelijk de erkenning van de gewone man in de straat.

Op 16 december 2012 ontving Arjen Dollekamp aka DJ DNA, uit handen van Halbe Zijlstra in een uitverkocht Ziggo Dome een gouden plaat  voor 100.000 verkochte exemplaren.

De rest is zoals men pleegt te zeggen: “ history” .

 

Arjen Dollekamp

Home.html